Het Schoenenkwartier is 1e en 2e kerstdag gesloten

Niet alleen dingen te ervaren door kijken, maar ook door doen. In het kenniscentrum zijn diverse activiteiten.

Het Schoenenenkwartier is niet alleen een plek om dingen te ervaren door kijken, maar ook door doen. In het kenniscentrum zijn diverse activiteiten.

WORKSHOPS

In de herfst, kerst, voorjaar en zomervakantie worden er workshops georganiseerd voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar. Buiten de vakanties is er om de twee weken een workshop op woensdag en zaterdag.

Klik hier om al onze workshops te bekijken

PROEFKISTJES

Deze kistjes kunnen gebruikt worden door individuele jonge bezoekers

Met de proefkist kunnen kinderen proefondervindelijk ontdekken hoe met materialen kan worden gewerkt. Door het materiaal te voelen en ermee te experimenteren worden de eigenschappen ervan beter ontdekt. Verder kunnen eenvoudige technieken worden geprobeerd. De kist dient ook ter inspiratie, het helpt nieuwe ideeën te creëren.

Elk kistje bevat de benodigde materialen en een korte handleiding met instructie. Er kan gekozen worden uit de volgende thema’s:

1. Leer naaien

2. Vlechttechnieken

3. Middeleeuwse sluiting maken

4. Zwikken

5. Borduren

6. Omboeken

KINDERFEESTJES

Wil je je feestje vieren in het Schoenenkwartier, dat kan!

We beginnen met een korte rondleiding op de begane grond. Hier kun je zien hoe schoenen ontworpen en gemaakt worden. Daarna ga je meegebrachte oude schoenen pimpen of leren sieraden maken.

De rondleiding duurt ca. 30 minuten, de workshop 60 minuten. Tussendoor houden we pauze met ranja en gebak.

Duur: 2 uur. 
Kosten: € 25 per kind

De kinderfeestjes worden aangeboden voor minimaal 5 en maximaal 10 kinderen (7 t/m 12 jaar) onder begeleiding van minimaal 1 en maximaal 2 volwassenen.

KLEUREN

Even een rustmomentje tijdens je museumbezoek? In het kenniscentrum liggen gratis sneaker kleurplaten om mooi in te kleuren.

SCHOENEN PASSEN

Hoge hakken, plateauzolen, schoenen uit allerlei continenten zitten in onze paskoffers om uit te proberen