Het Schoenenkwartier is 1e en 2e kerstdag gesloten

Het auditorium heeft 30 zitplaatsen en biedt ruimte voor lezingen, presentaties en vertoning van films. 

Het auditorium biedt plaats aan 30 personen. In het auditorium worden lezingen en presentaties gegeven, dit kunnen professionals zijn als ‘artist in residence’ verbonden zijn aan het Schoenenkwartier, maar ook scholieren die het ontwerpproces kunnen presenteren als afronding van een schoolopdracht.

Er worden films vertoond uit o.a. de historische filmcollectie van het Schoenenkwartier maar ook de interviews die onderdeel zijn van de vaste tentoonstelling worden hier op groot scherm vertoont. Onderwerpen kunnen zijn, duurzaamheid, geschiedenis van de Langstraat. Het maakproces van schoenen. Deze films wisselen regelmatig.

Voor de schoolklassen die meedoen met een lesprogramma wordt er een toelichting geven op de materiaalkast door het laten zien en voelen van een aantal speciale stukken, waaronder een vel van een python slang.

Het is ook mogelijk voor bedrijven om het auditorium te huren voor presentaties, ook mogelijk buiten de reguliere openingstijden.

We zien ons zelf als verbindende kracht tussen ambacht en innovatie, tussen industrie en onderwijs en belangrijke thema’s zoals duurzaamheid.

We zien ons zelf (het schoenenkwartier) als verbindende kracht tussen ambacht en innovatie, tussen industrie en onderwijs en belangrijke thema’s zoals duurzaamheid. Deze houding inspireerde om voor het interieur samenwerking te zoeken binnen het vlak van onderwijs, creatief makers schap en sociale en culturele duurzaamheid. Dit kunt u terug zien in het auditorium aan de bijzondere zitkussen. In opdracht van het Schoenenkwartier zijn ze ontworpen en uitgevoerd door de studenten van mbo SINTLUCAS te Boxtel opleiding Creatief vakman leer.

We staan open voor meer van dit soort samenwerkingen met opleidingen en bedrijfsleven in heel het Schoenenenkwartier.