Het Schoenenkwartier is 1e en 2e kerstdag gesloten

In ons Kenniscentrum
bent u nooit uitgeleerd.

Onze vloeren bieden tal van trekpleisters met welk perspectief u ook komt. Dat geldt niet in de laatste plaats voor ons Kenniscentrum. Daarin vindt u bibliotheek en mediatheek, een educatief centrum, een almaar uitdijende materialenkast en het compacte auditorium. 

U kunt het fruitleer en al die andere materialen – oud én trendy – voelen, door tijdschriften en boeken bladeren, beelden ophalen, lezingen bijwonen. Scholieren kunnen terecht voor hun werkstuk of spreekbeurt, juridische adviseurs willen onderzoek doen naar het merkenrecht, archeologen en historici hebben hun vinger al opgestoken. Modestudenten en makers kunnen hier volop inspiratie halen. Het Kenniscentrum is kortom de plek voor dat andere leerproces.

“Bij ons gaat het om meer
dan kijken en leren”

In het Schoenenkwartier gaat het behalve om kijken en leren om meedoen en bewustwording. We willen nieuwe doelgroepen een entree bieden in de culturele wereld en hopelijk de weg wijzen naar andere musea. Want schoenen zijn onderdeel van de identiteit voor jong en oud, voor arm en rijk, voor elke kleur en elk individu. De schoen is van de wereld en voor iedereen. In tal van vormen. Daar horen veelzijdige verhalen bij. Die willen we vertellen, we willen bezoekers aan het denken zetten over ‘hun’ schoeisel, waar het vandaan komt, hoe het met respect voor de wereld gemaakt kan worden.