Het Schoenenkwartier is 1e en 2e kerstdag gesloten

De sandalen van toetanchamon
De sandalen van toetanchamon
Datum:

02 oktober 2022

Duur:

14.00 uur tot 17.00 uur

Prijs:

€ 35,00 (inclusief materialen, inclusief entree)

Bijzonderheden:

U kunt zich voor deze workshop aanmelden via de aanmeldbutton. Vergeet alstublieft niet te vermelden op welke datum u een workshop wilt volgen!

U ontvangt een ontvangstbevestiging van uw aanmelding waarin tevens de details met betrekking tot de betaling staan. Pas nadat de betaling rond is, heeft u zich definitief aangemeld voor de workshop.

Heeft u een vraag over de workshop? Ook die kunt u stellen via de aanmeldbutton. U verplicht zich niet automatisch tot deelname.

Omschrijving:

Lezing en clinic van Jolanda Bos, archeologe en heritage specialist, universiteit Leiden

Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat in Egypte het graf van farao Toetanchamon werd ontdekt. Dit wereldberoemde graf was 3300 jaar geleden werkelijk afgeladen met rijkdommen, maar ook met voorwerpen uit het dagelijks leven.

Een groep voorwerpen uit zijn graf bestaat bijvoorbeeld uit kledingstukken en sandalen. Jolanda Bos, archeoloog en kralenexpert, onderzocht in Cairo deze sandalen, gemaakt van kralen en laat je in dit maaklab zien hoe de kralensandalen van Toetanchamon ooit werden ontworpen en in elkaar werden gezet.