Het Schoenenkwartier is 1e en 2e kerstdag gesloten

Expositie bodehuisje

Expositie bodehuisje

Een jurk van zeewier. Een creatie van sinaasappelschil. In de wereld van modekunstenaar Agnes van Dijk (1962, Geldrop) is niets onmogelijk. Bloemen en natuur vormen een vanzelfsprekende inspiratiebron voor haar opvallende en spectaculaire modecreaties.

Haar draagbare kunstwerken weerspiegelen een grote belangstelling voor kunst, cultuur, entertainment, natuur en duurzaamheid. Een groot creatief vermogen is gekoppeld aan de technische vaardigheid om ideeën te vertalen in unieke ontwerpen. Het onderzoek en experiment dat voorafgaat aan het maken van een creatie is cruciaal, want daarin ervaart Agnes de vrijheid van geest om onbegrensd, dwars en verbindend te denken.

In het kader van duurzaamheid onderzoekt zij hoe vergankelijke materialen houdbaar kunnen worden gemaakt. Dit resulteert in bijzondere creaties van bijvoorbeeld mandarijnschillen, eierschalen, koolbladeren, orchideeën, vissenhuid en zeewier. Ontwerpen die jarenlang meegaan. Ze stemmen tot nadenken en zijn tegelijkertijd een lust voor het oog.

Van 25 juni tot 10 juli is een selectie van haar werk te zien bij het SchoenenKwartier

Schoen bekleed met afdruk in latex van savooiekool.

In 27 stappen wordt je meegenomen in de vervaardiging van een paar schoenen vanaf het looiproces.

De semi-permanente expositie Hoe Het Gemaakt Wordt biedt een boeiend inkijkje in de wereld van de leder- en schoenproductie Toen, Nu en Later. In 27 stappen wordt de bezoeker meegenomen in de vervaardiging van een paar schoenen vanaf het looiproces.