Het Schoenenkwartier is 1e en 2e kerstdag gesloten

Fruitschoenen
Fruitschoenen
Datum:

zondag 9 juli 2023

Duur:

13.00 tot 14.30

Doelgroep:

7+

Prijs:

7,50 euro

Bijzonderheden:

U kunt zich voor deze workshop aanmelden via de aanmeldbutton. Vergeet alstublieft niet te vermelden op welke datum u een workshop wilt volgen!

U ontvangt een ontvangstbevestiging van uw aanmelding waarin tevens de details met betrekking tot de betaling staan. Pas nadat de betaling rond is, heeft u zich definitief aangemeld voor de workshop.

Heeft u een vraag over de workshop? Ook die kunt u stellen via de aanmeldbutton. U verplicht zich niet automatisch tot deelname.

Een jurk gemaakt van mandarijnschillen? Dat klinkt wel bijzonder! Agnes van Dijk is een kunstenaar die hele mooie en opvallende jurken maakt die nu in onze expo staan. Ze haalt inspiratie uit bloemen en natuur. Maar wat zo speciaal is aan haar creaties, is dat ze materialen gebruikt die normaal gesproken snel vergaan, zoals sinaasappelschillen en koolbladeren. Ze onderzoek hoe ze deze materialen langer mooi kan houden.

We gaan eerst naar de jurken van Agnes kijken en daarna gaan we er experimentele schoenen bij ontwerpen op een voetvorm. Je gebruikt net als Agnes sinaasappelschillen, koolbladeren en zeewier. Deze materialen zijn vers of bewerkt. Je legt je eindresultaat vast in een de fotobooth “mijn schoen” die in het Schoenenkwartier staat. Je kunt er ook nog met je mobiel een foto van maken zodat je die thuis kunt laten zien!