Wie De Schoen Past

Duizenden jaren schoengeschiedenis komt aan bod in deze semipermanente expositie waarin de relatie tussen mens en zijn schoeisel verklaard wordt aan de hand van plaats, tijd, rituelen, functie en identiteit.

Het Verhaal Van De Langstraat

De Langstraat is de regio die zich uitstrekt van Geertruidenberg tot aan ’s-Hertogenbosch. In Het Verhaal Van de Langstraat vertellen vijf hoofdpersonen over het leven in een gebied dat van oudsher bekend staat om de vervaardiging van leer en schoenen.

Hoe Het Gemaakt Wordt

Het maakproces in een notendop: in de tentoonstelling Hoe Het Gemaakt Wordt tonen we het vervaardigingsproces van leer en schoenen aan de hand van historische machines en hedendaagse interactives. Nederlandse schoenontwerpers vertellen in korte video’s over hun inspiratiebronnen, werkwijze of hun passie voor schoenen en materialen.

Put On Your Red Shoes

Een ontdekking naar de relatie tussen popmuziek en schoenmode. Opvallend, bizar, iconisch en trendsettend schoeisel van zeer uiteenlopende artiesten laten zien hoe mode, muziekstijl en (sub)cultuur naadloos met elkaar verweven zijn.