Het Schoenenkwartier is 1e en 2e kerstdag gesloten

Het Schoenenkwartier
belicht de geschiedenis en geeft de toekomst glans

Het Schoenenkwartier belicht de geschiedenis en geeft de toekomst glans. We werpen onze blik veel verder dan die van conservator van het rijke verleden van de leer- en schoenenindustrie. Als podium, werkplaats, studiecentrum en laboratorium willen we een eigenzinnige, bijzondere positie in het culturele landschap bekleden. We verbinden erfgoed en techniek met mode, design en innovatie. Waar aan de leer- en schoenenindustrie het imago van vervuiler kleeft, presenteren wij ook de duurzame alternatieven. We schetsen de kansen die er volop zijn en blijven onszelf daar steeds in vernieuwen.

VOOR IEDEREEN

Schoenen zijn onderdeel van de identiteit voor jong en oud, voor arm en rijk, voor elke kleur en elk individu. De schoen is van de wereld en voor iedereen. In tal van vormen. Daar horen veelzijdige verhalen bij. Die willen we vertellen, we willen bezoekers aan het denken zetten over ‘hun’ schoeisel, waar het vandaan komt, hoe het met respect voor de wereld gemaakt kan worden. In het Schoenenkwartier gaat het behalve om kijken en leren, om meedoen en bewustwording. Het maakt ons óók aantrekkelijk voor jonge generaties.

“Bij ons gaat het om meer dan kijken en leren”

In het Schoenenkwartier gaat het behalve om kijken en leren om meedoen en bewustwording. We willen nieuwe doelgroepen een entree bieden in de culturele wereld en hopelijk de weg wijzen naar andere musea. Want schoenen zijn onderdeel van de identiteit voor jong en oud, voor arm en rijk, voor elke kleur en elk individu. De schoen is van de wereld en voor iedereen. In tal van vormen. Daar horen veelzijdige verhalen bij. Die willen we vertellen, we willen bezoekers aan het denken zetten over ‘hun’ schoeisel, waar het vandaan komt, hoe het met respect voor de wereld gemaakt kan worden.