Het Schoenenkwartier is 1e en 2e kerstdag gesloten

Traditie en toekomst ontmoeten elkaar. Een plek voor aanstormend talent, gevestigde ontwerpers en de nieuwsgierige bezoeker.

Schoen en Designprojecten

Meedoen met de maaklabs?

Onze labgebruikers werken als ontwerper, schoenmaker, leerbewerker, kunstenaar of ze zijn in opleiding. Heb je interesse om deel te nemen of een research project te ontwikkelen? Neem dan contact met ons op.

Nieuwe lichting 2022

De expositie Nieuwe Lichting laat een diverse selectie ontwerpers zien die in 2022 zijn afgestudeerd aan verschillende kunstacademies en vakscholen in Nederland en Londen.

Lees meer

Schoen en Workshop

Het Schoenenkwartier organiseert inspirerende workshops met uiteenlopende thema’s. Tijdens zo’n workshop doe je in één middag ervaring op met uiteenlopende materiaaltoepassingen of schoenmaaktechnieken onder begeleiding van onze ervaren museumdocenten. De workshops zijn geschikt voor iedereen ouder dan 15 jaar, je hoeft dus geen ervaring met leer of het maken van schoenen te hebben. In onderstaand overzicht staan de workshops die momenteel op het programma staan en waar op ingeschreven kan worden. Het is ook mogelijk de workshop te gebruiken als onderdeel van kinderfeestjes, bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeestjes enzovoort, in combinatie met bijvoorbeeld een museumbezoek en wat lekkers in het museumcafé

Schoen en Projecten