Traditie en toekomst ontmoeten elkaar. Een plek voor aanstormend talent, gevestigde ontwerpers en de nieuwsgierige bezoeker.

Schoen en Designprojecten

SKUA Studio – Ambachtelijk high-tech

SKUA Studio is een beginnend label, dat zich richt op het maken van handgemaakte duurzame schoenen. Het schoenmakers duo heeft een sterke eigen handtekening en staat bekend om uitgesproken kleur en vorm esthetiek.

Lees meer

Gastlab

De plek waar lokale schoen- en lederbedrijven hun innovaties met het publiek kunnen delen. Dat is het Gastlab in het voormalig Bodehuisje.

Lees meer

Meedoen met de maaklabs?

Onze labgebruikers werken als ontwerper, schoenmaker, leerbewerker, kunstenaar of ze zijn in opleiding. Heb je interesse om deel te nemen of een research project te ontwikkelen? Neem dan contact met ons op.

Schoen en Workshop

Het Schoenenkwartier organiseert inspirerende workshops met uiteenlopende thema’s. Tijdens zo’n workshop doe je in één middag ervaring op met uiteenlopende materiaaltoepassingen of schoenmaaktechnieken onder begeleiding van onze ervaren museumdocenten. De workshops zijn geschikt voor iedereen ouder dan 15 jaar, je hoeft dus geen ervaring met leer of het maken van schoenen te hebben. In onderstaand overzicht staan de workshops die momenteel op het programma staan en waar op ingeschreven kan worden. Het is ook mogelijk de workshop te gebruiken als onderdeel van kinderfeestjes, bedruifsuitjes, vrijgezellenfeestjes enzovoort, in combinatie met bijvoorbeeld een museumbezoek en wat lekkers in het museumcafé.

Schoen en Projecten