Het Schoenenkwartier is 1e en 2e kerstdag gesloten

SKUA Studio is een beginnend label, dat zich richt op het maken van handgemaakte duurzame schoenen. Het schoenmakers duo heeft een sterke eigen handtekening en staat bekend om uitgesproken kleur en vorm esthetiek.

SKUA Studio bestaat uit Anousjka Röben en Naomi Hille. Het duo heeft een modeachtergrond en een schoenmakersopleiding genoten. Daardoor kan SKUA Studio haar hele lijn in house produceren.

Tijdens dit designproject wil SKUA Studio de kennis van klassieke technieken combineren met nieuwe, innovatieve machines. Het duo is nieuwsgierig naar technieken die buiten de industrie om te gebruiken zijn. Daarom willen ze hun productie kleinschalig houden.

Tijdens het project wordt de definitieve richting pas gekozen. Het publiek krijgt inzicht in nieuwe manieren van model maken. Technieken die gebruikt worden in de orthopedie, maar ook in de digitale wereld van gaming, virtual reality en augmented reality. Vragen die centraal staan, zijn gericht op het inzetten van high-tech om een ambachtelijk productieproces na te streven.

Kun je data uit orthopedische digitale scanmethodes en technieken verwerken tot data voor 3D-geprinte een leest om er vervolgens op klassieke wijze mee te ontwerpen? Kan een hak 3D-geprint worden in plaats van een met de handgemaakte mallen? Samen met studenten van Fontys Paramedisch en ArtEZ onderzoekt de masterclass deze vragen. De samenwerking met Podoprinter breidt de productiemogelijkheden uit.

Anousjka en Naomi werken in de LABS op: 8, 15, 22 en 29 november.