Het Schoenenkwartier is 1e en 2e kerstdag gesloten

Blank Canvas
Sneakers zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Naast de bekende sportmerken hebben ook grote modehuizen de sneaker omarmd. Grote favoriet is en blijft de all white sneaker.

Sneakermerken en ontwerpers slaan steeds vaker de handen ineen voor bijzondere ontwerpen. De samenwerking tussen Maison Margiela en Reebok is daar een goed voorbeeld van. De klassiekers van Reebok worden gecombineerd met de iconische modeklassieker van Margiela, namelijk de tabi. Deze kenmerkende schoen met gespleten teen is afgeleid van traditioneel Japans schoeisel, bestaande uit tabi (sok) die in een géta (sandaal) gedragen werd. Margiela introduceerde de schoen al in 1988 en het is nog altijd een van de meest kenmerkende ontwerpen van dit modehuis.

Yeezy 450

De Yeezy 450 is het resultaat van een collab tussen adidas en Ye West. Bijzonder aan de Yeezy is dat de zool over de zijkant van de sneaker doorloopt over de primeknit upper. Deze sneaker kan aangetrokken worden zonder de veters los te maken of te strikken dankzij het infinity loop lacing system. Voordat nieuwe modellen daadwerkelijk op de markt komen, wordt Ye West meestal al enige tijd van tevoren met de schoen in kwestie gespot. Zo droeg hij de Yeezy Cloud White 450 al in 2020 in Parijs, terwijl de sneaker pas een jaar later in de verkoop ging.

Nubikk Roque Roman

Ook in de collecties van Nederlandse merken mag de witte sneaker niet ontbreken. Deze Stoere Roque Roman mochten we dankzij onze buren van Nubikk aan de collectie van het Schoenenkwartier toevoegen.