Het Schoenenkwartier is 1e en 2e kerstdag gesloten

BN’ers in het Schoenenkwartier
Met enige regelmaat mogen we schoenen van Bekende Nederlanders aan onze verzameling toevoegen. Nieuw zijn schoenen van Youp van ’t Hek, Samantha Steenwijk en Rutger van Barneveld.

YOUP VAN ‘T HEK

Youp van ’t Hek kondigde in 2021 aan een afscheidstournee te gaan maken langs (bijna) alle theaters waar hij in zijn lange carrière gespeeld heeft. Afgelopen april trad Youp in theater De Leest in Waalwijk. Bij een bliksembezoekje aan het Schoenenkwartier, dat toen nog net niet open was, doneerde hij een paar paarse All Stars aan de museumcollectie. Het paar is zoals we ze graag zien: flink gedragen. De foto waarop Youp innig afscheid neemt van zijn Converse sneakers is in ieder geval een mooi aandenken aan de schoenen waarmee hij zo lang op het toneel stond.

SAMANTHA STEENWIJK

Samantha Steenwijk is een Nederlandse zangeres die bekend werd door haar deelname aan de tv-programma’s Bloed, Zweet en Tranen  en The Voice. Onlangs trad ze op in het Schoenenkwartier tijdens een bedrijfsfeest van het Nijmeegse bedrijf Nimco. Na afloop van haar optreden, doneerde Samantha haar enkellaarsjes aan het Schoenenkwartier.

RUTGER VAN BARNEVELD

Ook zanger Rutger van Barneveld is met een paar schoenen vertegenwoordigd in het Schoenenkwartier. De met de hand beschilderde blauwe schoenen zijn een ode aan zijn hits Helena 2.0. en Ik geloof in mij.

tentoonstelling POYRS

Tot 5 februari 2023 tonen we in de tijdelijke tentoonstelling Put On Your Red Shoes schoenen van wereldsterren als Elvis Presley, David Bowie, Madonna en Beyoncé. Uiteraard ontbreken ook Nederlandse sterren niet in deze expositie: Anouk, Armin van Buren en Sharon den Adel van Within Temptation geven acte de préséance middels hun schoeisel.