Het Schoenenkwartier is 1e en 2e kerstdag gesloten

U kunt hier materialen – oud én nieuw – voelen, door tijdschriften en boeken bladeren, beelden ophalen, lezingen bijwonen. In ons Kenniscentrum bent u nooit uitgeleerd.

Schoen en Educatie

In onze onderwijsprogramma’s verbinden we regionale geschiedenis en het culturele erfgoed, ambachtelijke kennis en vaardigheden aan hedendaags design, materialen en techniek, duurzaamheid en actuele thema’s.

Schoen en Kennis

Bibliotheek

Toegang tot de bibliotheek is bij het museumticket inbegrepen. We beschikken over een uitgebreide collectie van boeken en tijdschriften gericht op leer (alternatieven), schoenen en mode.

onderwijs

In de educatieruimte in het kenniscentrum volgen schoolklassen speciale programma’s en worden workshops voor kinderen gegeven.

Activiteiten

Het Schoenenenkwartier is niet alleen een plek om dingen te ervaren door kijken, maar ook door doen. In het kenniscentrum zijn diverse activiteiten.

Materialenkast

Een kast met de schoen als uitgangspunt. Want de schoen verbindt de labs, het museum en het kenniscentrum met elkaar. Alle materialen kunnen uit de kast genomen en bestudeerd worden, niet alleen met de ogen maar ook met de handen.

Schoen en Museumkids

Maak jij ons museum kidsproof? Doe mee en laat je beoordeling achter op museumkids.

Schoen en Auditorium

Het auditorium heeft 30 zitplaatsen en biedt ruimte voor lezingen, presentaties en vertoning van films.