Schoenenlab

Het Schoenenlab laat alle functies van het Schoenenkwartier samenkomen: podium, werkplaats, studiecentrum én laboratorium.

Het Schoenenlab is een beleving voor de museumbezoeker, een uitdagende en prikkelende omgeving in de overtreffende trap voor makers, ontwerpers en designers. Hier kunnen publiek, studenten, ontwerpers en het bedrijfsleven (samen) werken, kennis opdoen, onderzoeken en vooral: maken. Traditioneel of experimenteel, met bekende en onbekende materialen en technieken.

Het Schoenenlab is een professionele werkplaats voorzien van apparatuur, materialen, kennis en vakkundige begeleiding, oa van echte schoenmakers. Het Schoenenlab is ingesteld voor op maat gemaakte projecten en prototyping. Juist de menselijke maat maakt dat een maker bewuste keuzes maakt op het gebied van techniek, esthetiek en duurzaamheid. Onderzoek en experiment worden aangewakkerd. De machines staan zeker niet alleen voor de ‘bekende’ manier van produceren. We gebruiken ze voor het uitvoeren van nieuwe ideeën, voor experimenten met materialen en producten.

Ontdekken, experimenteren en maken. Het Schoenenlab is bij uitstek de plek om een machine, techniek, materiaal of beeldreferentie te onderzoeken. Testen, proto-typing, processing, finetuning: de omgeving van het Schoenenlab daagt je uit.

WIE ZIJN DE MAKERS IN HET SCHOENENLAB?
Professionals kunnen een aanvraag indienden voor de productontwikkeling, aan de hand van eigen tekeningen of eerder uitgevoerd onderzoek. In samenwerking met vakopleidingen (zoals Artez, KABK Den Haag, Design Academy Eindhoven, SintLucas, Dutch Health Tech Academy ea) is het Schoenenlab een podium voor designprojecten onder leiding van experts. De uitgenodigde experts hebben een uitzonderlijke kennis van technieken of materialen. Deze projecten duren een hele dag, meerdere dagen of een half jaar en zijn een opstap om zelf aan de slag te kunnen met de technieken. Het aanleren van de techniek staat centraal, maar ook de herkomst en het gebruik ervan krijgt aandacht. Een basiskennis van leerbewerking of schoenmaken is meestal gewenst, maar niet per se noodzakelijk.

Bezoekers kijken mee over de schouders van de makers en kunnen zelf aan de slag. Ze ontmoeten de (schoen)makers en beleven het creatieve proces. Traditie en toekomst komen inzichtelijk langs en vragen worden beantwoord. De beleving krijgt een extra dimensie tijdens workshops. Hier kruipen enthousiastelingen, hobbyisten en studenten zelf in de huid van de maker en ontdekken zij technieken en materialen.

WIE JARIG IS TRAKTEERT!

Geef jouw voeten extra comfort en sta stevig(er) met passende inlegzolen

Wij zijn benieuwd
naar je foto