Rondleidingen

Maak een groepsbezoek aan het Schoenenkwartier compleet met een rondleiding gegeven door een van onze enthousiaste vrijwilligers.

We bieden verschillende  rondleidingen op afspraak aan:

Algemene rondleiding (1,5 uur – €90)
Tijdens deze rondleiding, langs alle 3 verdiepingen van het Schoenenkwartier, wordt het verhaal van de Langstraatse leder- en schoenindustrie verteld. Op de begane grond, na een korte inleiding over het bijzondere gebouw en de maaklabs, begint het verhaal met het ambachtelijk en industrieel maakproces van schoenen en leer. Duurzaamheid en innovatieve nieuwe materialen passeren hierbij, o.a. in het kenniscentrum op de eerste verdieping, ook de revue, waardoor verleden, heden en toekomst naadloos op elkaar aansluiten. Op de eerste verdieping wordt verder kort ingegaan op de geschiedenis van de Langstraat en de hoogtijdagen van de schoen- en lederindustrie. Op de tweede verdieping, waar een uitgebreide collectie schoenen wordt getoond en waar ook telkens wisselende tentoonstellingen zijn, wordt de rondleiding afgesloten met uitleg en suggesties om zelf deze verdieping te ontdekken. Een geschikte rondleiding voor degenen die kennis willen maken met alle pijlers van het Schoenenkwartier.

Themarondleidingen (1 uur – €80):

  1. Rondleiding leder- en schoentechniek / Ambacht en innovatie. Tijdens deze rondleiding alleen op de begane grond wordt het verhaal van de Langstraatse leder- en schoenindustrie verteld aan de hand van het ambachtelijk en industrieel maakproces van schoenen en leer. Hierbij worden enkele historische machines gedemonstreerd. Duurzaamheid en innovatieve nieuwe materialen passeren de revue, waardoor verleden, heden en toekomst naadloos op elkaar aansluiten. Voor geïnteresseerden in ambacht en techniek zeker een aanrader.
  2. Rondleiding Historie van de Langstraatse leder- en schoenindustrie. Deze rondleiding, over de eerste verdieping, begint met een korte algemene introductie over het gebouw. Vervolgens wordt ingegaan op de geschiedenis van de Langstraat en de opkomst en hoogtijdagen van de schoen- en lederindustrie. Na een periode van neergang heeft de Langstraat zijn bedrijvigheid goed weten om te vormen tot een bloeiend logistieke hotspot die zijn oorsprong vindt in dezelfde leder- en schoenindustrie. Ontdek het verrassende verhaal. Voor historisch geïnteresseerden zeker een interessante rondleiding.

  3. Rondleiding Architectuur van het Schoenenkwartier(beperkt beschikbaar en niet op woensdagen)( 1 uur €80)  Deze rondleiding voert u langs en door het bijzondere gebouw waar het Schoenenkwartier in is gevestigd. Laat u informeren over de historie van het Krophollercomplex, de totstandkoming van het Schoenenkwartier met Civic Architects, waarbij  het gebruik van duurzame materialen en de duurzaamheid van het gebouw aan bod komen. Deze rondleiding vindt ook deels plaats in de buitenlucht rondom het Krophollercomplex.

De groepsgrootte voor elke rondleiding is maximaal 15 personen. Boven de 15 personen wordt de groep gesplitst en wordt een extra rondleider ingezet. Het tarief van de rondleiding komt bovenop het entreetarief. Rondleidingen worden standaard verzorgd in het Nederlands, een Engelstalige rondleiding behoort tot de mogelijkheden.

Een rondleiding vraagt u uiterlijk 10 werkdagen voor de bezoekdatum aan via info@schoenenkwartier.nl  of telefonisch op nummer 0416-332738.

WIE JARIG IS TRAKTEERT!

Geef jouw voeten extra comfort en sta stevig(er) met passende inlegzolen

Wij zijn benieuwd
naar je foto