STAP IN DE WERELD VAN DE SCHOEN

Te zien

Tentoonstelling

Duizenden jaren schoengeschiedenis komt aan bod in deze semipermanente expositie waarin de relatie tussen mens en zijn schoeisel verklaard wordt aan de hand van plaats, tijd, rituelen, functie en identiteit.

Tentoonstelling

De Langstraat is de regio die zich uitstrekt van Geertruidenberg tot aan ’s-Hertogenbosch. In Het Verhaal Van de Langstraat vertellen vijf hoofdpersonen over het leven in een gebied dat van oudsher bekend staat om de vervaardiging van leer en schoenen.

Tentoonstelling

Het maakproces in een notendop: in de tentoonstelling Hoe Het Gemaakt Wordt tonen we het vervaardigingsproces van leer en schoenen aan de hand van historische machines en hedendaagse interactives.

Tentoonstelling

31 oktober 2023 - 1 april 2024

De oud-Normandische term cuir bouilli, letterlijk te vertalen als gekookt leer, blijft een mysterie.

Artist in Residence

1 oktober 2023 - 1 januari 2024

Kristiyan Hristov is een opkomende ontwerper op het gebied van 3D-geprinte schoenen. Hij werkt aan een project dat het gebruik van biomimicry onderzoekt om de manier waarop schoenen worden ontworpen en gemaakt opnieuw te bedenken.

Spotlight

5 september 2023 - 31 december 2023

Niemand kan om haar heen momenteel: Barbie. Trending topic deze zomer was Barbenheimer, een dubbele kaskraker die alle bioscopen deed overlopen

Geweest

25 juni 2023 - 10 juli 2023

Een jurk van zeewier. Een creatie van sinaasappelschil. In de wereld van modekunstenaar Agnes van Dijk (1962, Geldrop) is niets onmogelijk.

Geweest

6 juni 2023 - 30 juli 2023

Het Schoenenkwartier viert haar eerste verjaardag door een aantal bijzondere, recente schenkingen in het zonnetje te zetten.

Geweest

25 mei 2023 - 25 juni 2023

het Schoenenkwartier organiseert tijdens de tentoonstelling Cutting Edges diverse live workshops. Roderick Pieters, Lisa van der Plaetse en Gabriel Giordano zijn iedere week te gast en tonen hun kunsten.

Geweest

2 mei 2023 - 17 september 2023

De expositie CUTTING EDGES in het prijswinnende gebouw van het Schoenenkwartier, verkent en verlegt de grenzen van het hedendaagse ontwerpen.