Het Schoenenkwartier is 1e en 2e kerstdag gesloten

Het rijke verleden van de leder- en schoenindustrie komt in het Schoenenkwartier tot leven.

Schoen en Collectie

Reclame

Al eeuwenlang plaatsen schoenmakers en later ook schoenfabrikanten advertenties om hun producten aan de man te brengen. In eerste instantie zijn het vooral tekstadvertenties maar sinds de 19e eeuw wordt er ook gebruik gemaakt van afbeeldingen.

Blank Canvas

Sneakers zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Naast de bekende sportmerken hebben ook grote modehuizen de sneaker omarmd. Grote favoriet is en blijft de all white sneaker.

Van Hollandse Bodem

Piet Mondriaan is zonder twijfel een van de meest tot de verbeelding sprekende moderne Nederlandse kunstenaars. Modeontwerpster JUDITHvanvliet en schoenontwerpster Amber Ambrose Aurèle eerden hem met een gezamenlijke collectie; Van Hollandse Bodem.

BN’ers in het Schoenenkwartier

Met enige regelmaat mogen we schoenen van Bekende Nederlanders aan onze verzameling toevoegen. Nieuw zijn schoenen van Youp van ’t Hek, Samantha Steenwijk en Rutger van Barneveld.

Schoen en Geschiedenis

De initiatiefnemer tot dit museum was Antoon Hendriks. Deze leraar schoenmaken aan de Middelbare Vakschool voor de Leder- en Schoenindustrie was een verwoed verzamelaar van tal van voorwerpen die met schoenen en de schoenindustrie te maken hebben.

Schoen en Erfgoed

Het Schoenkwartier is deel van het Krophollercomplex, de blikvanger van het centrum van Waalwijk, dat al eeuwenlang het middelpunt is van de Langstraat, centrum van leder- en schoenindustrie.