Duurzaam Waalwijk in het Schoenenkwartier

Ga mee op klimaatsafari met Gertjan Prins, de klimaatburgemeester van Waalwijk. De safari reist langs verschillende hotspots met duurzame technieken.

Winterdijk 30b, Waalwijk
11:00 – 12:30 uur (maximaal 25 personen – vol = vol) 
13:00 – 14:30 uur (maximaal 25 personen – vol = vol)  
15:00 – 16:30 uur (maximaal 25 personen – vol = vol) 

De safari start met een kopje Fairtrade koffie bij Atelier Winterdijk 30b. Daarna neemt de klimaatburgemeester je als gelegenheidsgids mee naar de groene stadstoegang naast het stadhuis met een nieuwe, duurzame wateropvang. Vervolgens reist de safari verder naar het Schoenenkwartier waar je meer uitleg krijgt over de nieuw geplaatste installaties die met aardwarmte en zonnepanelen zorgen voor verwarming. Ook laat een korte film van Waalwijk CO2vrij zien wat het Waalwijkse bedrijfsleven doet aan duurzame energieopwekking. We vervolgen de route naar het voormalige raadhuis ‘het Huis van Waalwijk’. Misschien heb jij nog goede ideeën hoe we dit monument kunnen verduurzamen? Dit is je kans om ze naar voren te brengen. 

Na het bezoek aan het Huis van Waalwijk reist de safari verder naar Atelier MIJN in de Hooisteeg. Hier volgt een uitleg over het circulair gebruik van leer. Tot slot strijkt de safari neer bij het beginpunt, namelijk Winterdijk 30b. Hier wordt er speciaal voor Samen doen, Samen groen gekookt met de restjes van voedsel. Een hapje en een drankje zijn verkrijgbaar onder de noemer van No Waste.

Per klimaatsafari kunnen er maximaal 25 personen meereizen (vol = vol). Meld je dus snel aan via onderstaande knop en selecteer een tijdstip.

Wij zijn benieuwd
naar je foto