Koningin Máxima bezoekt het Schoenenkwartier

We zijn bijzonder vereerd aan te kunnen kondigen dat op dinsdag 23 april, Hare Majesteit Koningin Máxima een bezoek zal brengen aan het Schoenenkwartier. Museumdirecteur Rinske Jurgens ontvangt Koningin Máxima en burgemeester Sacha Ausems. Het koninklijk bezoek zal geheel in het teken staan van ambacht, design, innovatie en ondernemen. 

BEZOEK VOL ONTMOETINGEN
Tijdens haar bezoek krijgt Koningin Máxima een rondleiding van vrijwilligers door de tentoonstelling ‘De geschiedenis van De Langstraat’. Vervolgens bezoekt zij de nieuwe familietentoonstelling ‘Trek de stoute schoenen aan’, waar de vraag centraal staat: Wie ben jij? Welke schoenen trek jij aan en hoe voel je je dan? Door andere schoenen, sloffen of laarzen aan te trekken, ervaar je wat schoenen met je doen en hoe je dan naar jezelf kijkt. Leerlingen van basisschool De Vrijhoeve uit Sprang Capelle maakten eigen ontwerpen voor het schoolproject ‘Ontwerp je stoutste schoenen’. Het prijswinnend schoenontwerp is gemaakt in het schoenenlab en wordt gepresenteerd op een uitdagende catwalk.

SPRINGPLANK VOOR JONG TALENT
In het schoenenlab ontmoet Koningin Máxima ambachtelijke schoenmakers, ontwerpers en studenten die in deze professionele werkplaats en leerwerkplek samenwerken, kennis vergaren, onderzoek doen en vooral creëren. Vervolgens krijgt zij een rondleiding langs het werk van artist in residence Maxim Verheul, die de klomp als fashion item wil herintroduceren.

CENTRUM VOOR DESIGN, INNOVATIE EN ONDERNEMERSCHAP
Tenslotte gaat Koningin Máxima in gesprek met lokale bedrijven en ondernemers die actief zijn in de leer- en schoenenbranche of hun oorsprong vinden in De Langstraat. Het Schoenenkwartier stimuleert vanuit Waalwijk, het hart van De Langstraat, innovatie en ondernemerschap in de regionale economie.

Dinsdagochtend 23 april zijn we gesloten voor deze besloten ontvangst. Om 14.00 uur openen we onze deuren weer voor bezoekers.

 

WIE JARIG IS TRAKTEERT!

Geef jouw voeten extra comfort en sta stevig(er) met passende inlegzolen

Wij zijn benieuwd
naar je foto