Magische opening expositie

Magische opening expositie Schoenenkwartier door Commissaris van de Koning Ina Adema

Op 7 oktober opende de Commissaris van de Koning Ina Adema, de nieuwe expositie in het Schoenenkwartier. In de woorden van de Commissaris: “Het hart van de leer- en schoenindustrie klopt in Waalwijk. Het Schoenenkwartier laat dat zien”. In het bijzijn van de burgemeester van Waalwijk, Sacha Ausems, en andere genodigden liet zij zich aangenaam verrassen door de magie die letterlijk in haar handen plaatsvond.

“Je leert als Commissaris van de Koning ook bij over dingen die volkomen nieuw zijn, waar je nog nooit van gehoord hebt. Cuir Bouilli bijvoorbeeld!” begon de Commissaris haar speech. Zij vertelde verder: “Cuir Bouilli is een voorbeeld van een oude militaire toepassing van leer. Kijk naar een film waarin de Romeinse tijd een rol speelt en je ziet het in de harnassen waarin de hedendaagse acteurs optreden. Dit Schoenenkwartier is een prachtig museum. Niet een statische presentatie maar een levend museum dat interactief verleden, heden en toekomst van de leer- en schoenenindustrie laat zien. Het maakt deel uit van de identiteit van Waalwijk, het is een bezoek meer dan waard. Ik maak iedereen die erbij betrokken is en ervoor gezorgd heeft dat het in ontwikkeling kon komen een groot compliment.”

Vandaag is onder grote belangstelling, met goochelaars jong en oud, in het maaklab borrelende pannetjes met leer (cuir bouilli) en demonstrerende schoenmakers de tentoonstelling De magie van Cuir Bouilli: van harnas tot haute couture geopend. Nog te zien tot en met 31 maart 2024 in het Schoenenkwartier.
Voor meer informatie over het Schoenenkwartier en deze tentoonstelling: www.wordpress-590453-2836632.cloudwaysapps.com

Wij zijn benieuwd
naar je foto