Neskrid en Schoenenkwartier vieren hun verjaardag samen

WIE JARIG IS TRAKTEERT

Feestelijke zomermaanden

Ter ere van het 70-jarig bestaan van het Schoenenkwartier en het 100-jarig jubileum van Neskrid, hebben de twee bedrijven hun handen ineen geslagen. Bezoekers van het museum kunnen een gratis voet- en bewegingsanalyse laten maken en ontdekken op welke zolen zij steviger staan. De Neskrid 4Allbrands inlegzolen zijn tijdelijk en exclusief verkrijgbaar in de shop van het Schoenenkwartier voor een gereduceerde prijs en alleen tijdens de feestelijke zomermaanden aan te schaffen. Word je bovendien net als het Schoenenkwartier dit jaar 70 jaar en ben je in Waalwijk geboren dan krijg je GRATIS entree in juli en augustus. Verder zijn er deze zomer feestelijke (kinder)workshops te volgen zoals leren armbandjes, tassen én slippers versieren, met inspiratie van de mode ensembles van LAURINDO LOVE die in het Atrium te zien zijn.

 

70 jaar Schoenenkwartier

De historie van het museum gaat terug naar 1954. In dat jaar werd het ‘Oudheidkundig Museum voor de Schoen- en Lederindustrie’ opgericht naar aanleiding van de succesvolle tentoonstelling SLEM (schoenen, leer en mode). Hier toonde, verwoed verzamelaar en leraar schoenmaken, Antoon Hendriks een deel van zijn persoonlijke verzameling wat de steun opleverde van lokale schoenfabrikanten bij de stichting van een museum. Hedendaags richt het Schoenenkwartier zich op drie pijlers; het schoenenlab, het kenniscentrum en het museum.

 

100 jaar Neskrid

In 1924 werd aan de Langstraat een ambachtelijke kinderschoenmakerij opgericht door Johannes Dirksen, onder de naam Neskrid. Later werd het gamma uitgebreid met op maat gemaakte herenschoenen, muilen en sandalen. Vanaf 1977 zijn zij zich volledig gaan richten op het vervaardigen van beroepsschoeisel.

Na de overname door Joost Pijnenburg in 2013, is het bedrijf zich verder gaan specialiseren in de wet- en regelgeving rondom werk- en veiligheidsschoeisel in combinatie met orthopedische oplossingen. Anno 2024 staat Neskrid bekend als dé specialist op het gebied van multifunctionele (semi-)orthopedische schoeiseloplossingen. Naast (semi-)orthopedisch werk- en veiligheidsschoeisel, biedt het bedrijf gecertificeerde (semi-) orthopedische inlegzolen en -wandelschoenen.

WIE JARIG IS TRAKTEERT!

Geef jouw voeten extra comfort en sta stevig(er) met passende inlegzolen

Wij zijn benieuwd
naar je foto