Opening nieuwe tentoonstelling

De tentoonstelling ‘Trek de stoute schoenen’ aan is dit weekend swingend geopend. Neontopia (een DJ Booth in de vorm van een rollerscate) verzorgde de muziek en dansers van het Kunstencentrum Waalwijk gaven spectaculaire dansoptredens. Nadat Tevin Blancheville zijn schoen (dat het campagnebeeld van deze tentoonstelling is) aan directeur Rinske Jurgens had overhandigd en Romy van Dongen een speciaal geschreven gedicht heeft voorgedragen is de catwalk officieel in gebruik genomen met genodigden en bezoekers.

Deze familietentoonstelling is er een die je aan het denken zet en je uit je comfort zone wil halen. Want welke schoenen passen bij jou? Of vinden anderen bij jou horen? En hoe voelt dat voor jou? Knellen ze alleen fysiek of ook mentaal? Want ook al passen de schoenen qua maat, een schoenlepel voor de geest wordt niet meegeleverd.

Een selectie van ruim dertig exclusieve schoenen staat op je te wachten. Niet zozeer om bewonderd te worden – hoewel dat natuurlijk wel mag – maar juist ook om uit te proberen. En uiteraard mag je met de schoenen paraderen over een bijzondere catwalk, zodat je andere bezoekers of je volgers op de socials kunt laten zien wie je bent of zou kunnen zijn.

Als stoere kerel altijd al pumps uit willen proberen? Of een stuk groter willen lijken dankzij funky plateauzolen uit de jaren zeventig? In de tentoonstelling ‘Trek de stoute schoenen aan’ stap je rechtstreeks uit je comfort zone in schoenen, laarzen of sloffen die je al heel lang wilde uitproberen, maar nooit durfde te doen. Zo word je zelf onderdeel van de tentoonstelling want op de catwalk laat je zien wie je bent… of zou willen zijn. Als je durft natuurlijk.

Het gedicht van Romy is hier te lezen.