Terugblik: werkbezoek Koningin Máxima

Wat was het bijzonder! We kijken terug op het werkbezoek van Hare Majesteit Koningin Máxima aan het Schoenenkwartier vandaag.

Museumdirecteur Rinske Jurgens ontving Koningin Máxima en burgemeester Sacha Ausems met een speciaal programma. Koningin Máxima kreeg een rondleiding van vrijwilligers door onze tentoonstellingen.

We zijn bijzonder trots dat Koningin Máxima op 23 april een werkbezoek bracht aan het Schoenenkwartier. We lieten onze tentoonstellingen en samenwerking met het onderwijs zien, presenteerden opkomend talent en boden innovatieve bedrijven verwant aan de schoen- en lederindustrie in de regio De Langstraat de mogelijkheid om met haar in gesprek te gaan. Kinderen showden zelf ontworpen schoenen op een speciale catwalk in de nieuwe tentoonstelling ‘Trek de stoute schoenen aan’. Ook sprak de koningin met ambachtelijke schoenmakers, ontwerpers en studenten én sprak met ondernemers uit de regio die actief zijn in de leer- en schoenenbranche of hun oorsprong vinden in De Langstraat.

We hebben haar kunnen laten zien hoe wij vanuit het hart van De Langstraat ambacht, design, innovatie en ondernemen aan elkaar verbinden.

Bedankt aan onze vele vrijwilligers en samenwerkingspartners Gemeente Waalwijk, Basisschool De Vrijhoeve,Maxim Verheul, Maiburg, Van Drunen schoenfabriek, Castelijn & Beerens, Maasleder, Jan Pulles Leather Company B.V., Covestro, Stahl, Nubikk, Neskrid en Gerla voor jullie waardevolle bijdrage.