Artist in Residence

Om onze rol als kweekvijver en springplank voor jong talent verder te versterken is in 2023 begonnen met een Artist in Residence programma, waarin afgestudeerde studenten 2-3 maanden in het bodehuisje mogen werken aan een geselecteerd project/opdracht. We scouten hiervoor actief afgestudeerde (inter)nationale toptalenten, die aan het begin van een veelbelovende carrière staan.

Deze toptalenten krijgen de kans om een werkperiode in het MAAKLAB te werken en gebruik te maken van het kenniscentrum en de collectie. In 2024 willen we een slaapplek voor de resident realiseren op de zolder van het bodehuisje, zodat de resident meer tijd kan besteden aan zijn/haar onderzoek. Het bodehuisje is onderdeel van het museale bezoek.

Te zien

1 april 2024 - 30 juni 2024

Maxim Verheul is een Nederlandse schoenenontwerper die zijn inspiratie haalt uit Nederlands cultureel erfgoed, in dit geval ‘de klomp’. Zijn onderzoek in het Schoenenkwartier richt zich op de Nederlandse klomp en het ambacht van handmatig klompen maken

Geweest

21 januari 2024 - 1 april 2024

Studio Joris de Groot is een productontwerp- en onderzoek studio die het spanningsveld tussen ambacht en industrie onderzoekt.

Geweest

1 oktober 2023 - 1 januari 2024

Kristiyan Hristov is een opkomende ontwerper op het gebied van 3D-geprinte schoenen. Hij werkt aan een project dat het gebruik van biomimicry onderzoekt.

Wij zijn benieuwd
naar je mening