Expositie Agnes van Dijk

Een jurk van zeewier. Een creatie van sinaasappelschil. In de wereld van modekunstenaar Agnes van Dijk (1962, Geldrop) is niets onmogelijk. Bloemen en natuur vormen een vanzelfsprekende inspiratiebron voor haar opvallende en spectaculaire modecreaties.

DATUM:

25 juni 2023 - 10 juli 2023

OVER: Expositie Agnes van Dijk

Haar draagbare kunstwerken weerspiegelen een grote belangstelling voor kunst, cultuur, entertainment, natuur en duurzaamheid. Een groot creatief vermogen is gekoppeld aan de technische vaardigheid om ideeën te vertalen in unieke ontwerpen. Het onderzoek en experiment dat voorafgaat aan het maken van een creatie is cruciaal, want daarin ervaart Agnes de vrijheid van geest om onbegrensd, dwars en verbindend te denken.

In het kader van duurzaamheid onderzoekt zij hoe vergankelijke materialen houdbaar kunnen worden gemaakt. Dit resulteert in bijzondere creaties van bijvoorbeeld mandarijnschillen, eierschalen, koolbladeren, orchideeën, vissenhuid en zeewier. Ontwerpen die jarenlang meegaan. Ze stemmen tot nadenken en zijn tegelijkertijd een lust voor het oog.

WAT IS ER NOG MEER TE DOEN?