Ontmoetingen in het lab

het Schoenenkwartier organiseert tijdens de tentoonstelling Cutting Edges diverse live workshops. Roderick Pieters, Lisa van der Plaetse en Gabriel Giordano zijn iedere week te gast en tonen hun kunsten.

DATUM:

25 mei 2023 - 25 juni 2023

OVER: Ontmoetingen in het lab

RODERICK PIETERS

is een all round schoenontwerper èn de bedenker en ontwikkelaar van de Sneakerkit, een do-it-yourself set: met deze set koop je zolen in jouw maat, met het benodigde leer, de patronen +alle tools die je nodig hebt om zelf een paar sneakers in elkaar te zetten. Het Schoenenkwartier organiseert workshops onder leiding van Roderick om dit in 1 dag te doen. Tijdens de eerste maand van Cutting Edges is Roderick te gast in het Schoenenkwartier en werkt hij 1 dag in de week in de Maaklabs aan een nieuwe versie van deze Sneakerkit, de Sneakerkit de Luxe. Tevens is er een kleine expositie van zijn andere projecten.

roderickpieters.com / @sneakerkit

LISA VAN DER PLAETSE

is een in 2022 afgestudeerde ontwerper aan de Willem de Koning Academie in Rotterdam: zij werkt met digitale tools en technologieën zoals Virtual Reality en 3D printing om nieuwe silhouetten en unieke schoenvormen te maken. Tijdens de eerste maand van Cutting Edges is Lisa te gast in het Bodehuisje en zal zij de bezoeker meenemen in haar Virtuele wereld.

lisavanderplaetse.com / @lisavanderplaetse

GABRIEL GIORDANO

De schoenontwerpen van Gabriel Giordano zijn experimenten met materialen en silhouetten. Ze ontstaan door combinaties van technieken enproducten uit allerlei gebieden van onze cultuur. Ook stylistische aspecten schuiven over en in elkaar om zo tot radicale heroverwegingen te komen van wat een schoen kan zijn. Tijdens de eerste 2 maanden van Cutting Edges gaat Gabriel ‘up-cyclen’ met goederen gesponsord door Het Goed, kringloopwarenhuizen.

@gg_the_ig

AGENDA

Donderdag 25 mei 2023
Roderick Pieters

Zaterdag 27 mei 2023
Lisa van de Plaetse

Zondag 28 mei 2023
Gabriel Giordano
Lisa van de Plaetse

Zondag 4 juni 2023
Gabriel Giordano

Zondag 11 juni 2023
Roderick Pieters

Zondag 18 juni 2023
Gabriel Giordano

Zondag 25 juni 2023
Roderick Pieters

WAT IS ER NOG MEER TE DOEN?

Wij zijn benieuwd
naar je mening